2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Mandulás-dinnyés rukolasaláta

Hozzávalók:
20 dkg rukola, 1 kisebb sárgadinnye, 1 citrom, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag metélőhagyma, 1 teáskanál balzsamecet, só, bors, 1 teáskanál napraforgóolaj, 1 evőkanál durvára vágott mandula

Elkészítés:
A rukolát megmossuk, lecsepegtetjük, szárát leszedjük, és kisebb darabokra tépkedjük. A dinnyét félbevágjuk, belsejét kikanalazzuk, héját eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A megmosott, alaposan megdörzsölt citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. A metélőhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, és karikákra vágjuk. A mandulát elkeverjük a citromlével, és 8 evőkanál vízzel. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a fokhagymát, az ecetet, a sót, borsot, a napraforgó olajat és a metélőhagymát. A rukolát a kockákra vágott sárgadinnyével együtt tálba tesszük, és az öntettel együtt alaposan összekeverjük, és a durvára vágott mandulával megszórva tálaljuk. Karikára vágott bagettet pirítunk hozzá.

155 kcal/adag, 651 kJ

A Meglepetés tippje
A salátakészítéshez használhatunk extra szűz olíva olajat, és ha pénztárcánk engedi, tehetünk bele csíkokra vágott pármai sonkát is.


Elkészítési idő: 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!