2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Paradicsompuding olajbogyómártással

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom, 1 mogyoróhagyma, 1 tasaknyi étkezési zselatin, 10 bazsalikomlevél, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 5 dkg olajbogyó, 4 evőkanál joghurt, 1 evőkanál olívaolaj, kevés frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
A paradicsomot, a mogyoróhagymát megmossuk, darabokra vágjuk, és fedő alatt negyed órán keresztül főzzük. Beletesszük a bazsalikomleveleket, a morzsolt majoránnát, picit megsózzuk, és az egészet botmixer segítségével pépesre turmixoljuk. A zselatint a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük, és a paradicsompüréhez adjuk. Egyet forralunk rajta, majd a paradicsomszószt vízzel kiöblített tálkákba merjük és hűtőszekrénybe tesszük. A magozott olajbogyót összekeverjük a joghurttal, az evőkanálnyi olívaolajjal, sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet összeturmixoljuk. A hűtőből kivett tálkákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani belőlük a paradicsompudingot, körbe öleljük az olajbogyómártással, és így magában vagy pirított bagett karikákkal fogyasztjuk.

150 kcal/adag, 630 kJ

A Meglepetés tippje
Nyári melegben ajánljuk a gyorsan elkészíthető egészséges, vitamin-, és energiában dús ételeket, melyek nem terhelik a gyomrot, és nem hizlalnak.


Elkészítési idő: 35 perc + hűlési idő



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!