2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Alufóliában sült gyömbéres hal

Hozzávalók:
80 dkg tonhalfilé, 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér, vagy 1 csapott evőkanál gyömbérpor, 4 szál zöldhagyma, 12 fej gomba, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál fehérbor, só

Elkészítés:
A tonhalszeleteket folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlő segítségével felitatjuk róla a nedvességet. A gombakalapok héját lehúzzuk, megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, szárát levágjuk és karikákra vágjuk. A halszeleteket megsózzuk, és akkora duplán hajtott alufóliára fektetjük, hogy a halakat külön-külön jól be tudjuk csomagolni. A halat megszórjuk frissen reszelt gyömbérrel, rálocsolunk 1-1 kanál fehérbort, beborítjuk 3-3 fej gombával, karikára vágott zöldhagymával, és becsomagoljuk az alufóliába, hogy ne tudjon kifolyni belőle a szaft. A csomagokat előhevített olajban vagy sütőben pár perc alatt megsütjük. Ha elkészült, a batyukat óvatosan kinyitjuk, vigyázva, hogy ne csapjon ránk a gőz. Tányérra tesszük, és friss salátákkal, jázminrizs körettel tálaljuk.

518 kcal/adag, 2176 kJ


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!