2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Meleg almaleves

Hozzávalók:
4 alma, lehetőleg kétféle
2 dl almalé
3 evőkanál méz
10 levél citromfű
1 darab fahéj
4-5 szegfűszeg
1 citrom
2 dl tejszín
3 evőkanál liszt
1 dl fehérbor

Elkészítés:
1. Fűszerkivonatot készítünk: kevés vízben legalább 10 percig forraljuk a szegfűszeget, a fahéjat, a fél citromot, a citromfű leveleket és egy csipet sót, hogy még jobban kihozza az édes ízeket.
2. Az almalevet, a mézet, a fehérbort, az átszűrt fűszerkivonatot kevés vízzel felforraljuk.
3. Ha felforrt, beletesszük a darabokra vágott almákat.
4. Ha újra felforrt, tejszínes habarással sűrítjük. Jól kiforraljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!