2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Libasült almás párolt káposztával

Hozzávalók:
A húshoz:
4 libacomb
1 sárgarépa
fél zeller
1 vöröshagyma
1 narancs
A körethez:
2 evőkanál olaj
1 fej lila káposzta
1 fej vöröshagyma
3 alma
2 dl vörösbor
3 evőkanál cukor
1 csipetnyi őrölt fahéj

bors

Elkészítés:
1. A libacombot mindkét oldalán bevagdossuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A répát, zellert és a hagymát nem túl vékonyan felszeleteljük (hogy ne égjenek meg sütés közben), és a tepsi aljába szórjuk. Rátesszük a libát bőrével felfelé, meglocsoljuk 1 narancs levével, a héját mellé tesszük, és még egy kevés vizet is töltünk a tepsibe, hogy párologjon.
2. Sütőben, közepes hőmérsékleten, 20 percenként locsolgatva készre sütjük.
3. A káposztát, vöröshagymát vékonyra szeleteljük, az almát kockákra vágjuk.
4. Kevés olajon cukrot karamellizálunk. Először a hagymát, majd a káposztát tesszük bele, sóval, borssal, őrölt fahéjjal fűszerezzük, ráöntjük a bort, és a hozzáadjuk az almát is. Lefedve készre pároljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!