2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Édes mustáros karaj gratenburgonyával

Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj csont nélkül,
1 evőkanálnyi olaj,
3 evőkanálnyi mustár,
1 evőkanálnyi méz,
2 evőkanálnyi liszt,
1 evőkanálnyi vaj,
1 kg burgonya,
2,5 dl tejszín,
1,5 dl olvasztott vaj,
só,
bors

Elkészítés:
A karajt kiklopfoljuk, megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, majd egy serpenyőben elősütjük.
A húsokat kiemeljük, a visszamaradt zsiradékban elkeverjük a mustárt, a mézet, egy kevés vizet, és az egészet kiforraljuk. A húsokat visszatesszük a serpenyőbe, és készre pároljuk.
A burgonyát vékony karikákra vágjuk, de nem vágjuk teljesen át, hogy a szeletek egyben maradjanak, és kivajazott hőálló tálba tesszük. Az olvasztott vajat a tejszínnel, sóval és borssal összekeverjük, majd a burgonyákra öntjük. Sütőben, 180 ºC-on, 25-30 perc alatt készre sütjük. A burgonya méretétől függően a sütési idő kicsivel hosszabb vagy rövidebb is lehet.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!