2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Borjúsült sós uborkaraguval

Hozzávalók:
1,2 kg borjúcomb
babérlevél
1 hagyma
1 fokhagyma
1 sárgarépa
1 zeller
bors

olaj
10 dkg sósuborka
10 dkg gomba
5 dkg szalonna
tárkony
tejföl

Elkészítés:
1. A borjúhúst megsózzuk, és tepsibe tesszük.
2. Olajat hevítünk, kissé megpirítjuk benne a fűszereket és a vékonyra szeletelt sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát. 2-3 percig pirítjuk, majd a besózott borjúra öntjük a forró fűszeres olajat. Fehérborral meglocsoljuk, majd sütőben, 160 ºC-on, gyakran locsolgatva készre sütjük.
3. A megsült borjú zsírjában szalonnát pirítunk, hozzátesszük a sós uborkát és a gombát, tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, és ha kedveljük, tejföllel is behabarhatjuk. Köretnek párolt rizst tálaljunk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!