2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Gomba erőleves szárnyasmájjal töltött fánkokkal

Hozzávalók:
A leveshez:
25 dkg gomba
5 dkg szárított illatos gomba
1 sárgarépa
1 petrezselyemszár
fél zeller
1 hagyma

szemes bors
kakukkfű

A fánkokhoz:
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
cukor

A töltelékhez:
10 dkg májkrém
1 dl tejszín
kakukkfű

Elkészítés:
1. A zöldségeket bő hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a fűszereket, majd lassan, 1-1,5 órán keresztül főzzük, hogy az intenzív gomba íz érvényesüljön.
2. Mikor a leves elkészült, 10 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük.
3. A levesbe beledaraboljuk a benne főtt zöldségeket.
4. Elkészítjük a fánkokat: az olajat a vízzel felforraljuk, beledolgozzuk a lisztet, a sót, a cukrot, és addig kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzádolgozzuk a tojást, nyomózsákba töltjük, sütőlapra nyomjuk, és 180 fokos gőzős sütőben percek alatt kisütjük.
5. A májkrémet a tejszínnel habosra keverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd a kihűlt fánkokba töltjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!