2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szalonnás-sonkás töltött burgonya

Hozzávalók:
8 nagyobb burgonya
20 dkg sonka
10 dkg szalonna
1 hagyma
6 tojás
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 teáskanál kakukkfű
olaj

bors

Elkészítés:
1. A burgonyát sós vízben félig megfőzzük (vele együtt főzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk, és talpat is vágunk a burgonyára.
2. Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön.
3. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört főtt tojásokat. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal, és a tejföllel összekeverjük.
4. A tölteléket az előkészített burgonyákba töltjük, majd sütőbe tesszük, és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!