2017. augusztus 21., hétfő ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fűszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

Hozzávalók:
4 csirkemell
6 dkg aszalt paradicsom
negyed csokor petrezselyem
negyed csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma

bors
40 dkg penne (tollhegy) tészta
12 dkg juhtúró
10 dkg friss parajlevél

bors
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
őrölt bors
cukor

Elkészítés:
1. A pennetésztát forrásban lévő, sós vízben roppanósan puhára főzzük, leszűrjük, olajjal összekeverjük, és félretesszük.
2. Az olajos aszalt paradicsomot apróra kockázzuk, a fűszernövényeket vékony csíkokra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkeverjük, és bedörzsöljük vele a húst. Legalább 3-4 órát érleljük, hogy az ízek teljesen átjárják a csirkét.
3. A pácolás után a csirkehúst 160 fokos sütőben készre sütjük. Mellé tesszük a cikkekre vágott, őrölt borssal és cukorral megszórt paradicsomot, és azt is megsütjük.
4. A juhtúrós pennéhez a fokhagymát szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzátesszük a parajleveleket, sóval, borssal fűszerezzük, hozzákeverjük a kifőtt penne tésztát, majd a morzsolt juhtúrót is rászórjuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!