2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Svéd almatorta (12 szelet)

Hozzávalók:
A piskótához: 3 tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 7,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez: 1 kg savanykás alma, 3 evőkanál citromlé, 12,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliaízű pudingpor (főzni való, 5 dl tejhez), 15 dkg vaj, 4 zselatinlap
A tetejére: 4 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál csokoládéreszelék, sütőpapír a formához

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük. A tésztát a formába öntjük és a sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
2. Meghámozzuk az almát, durvára lereszeljük és azonnal elkeverjük a citromlével és a cukorral. A pudingport 1,2 dl vízzel elkeverjük egy lábosban. Hozzáadjuk az almát és a vajat, keveset forraljuk, és kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a meleg almás pudingmasszához keverjük. Jól kihűtjük.
3. Amint az almás pudingmassza kocsonyásodni kezd, egyenletesen elkenjük a tortalapon, és 2 órára hűtőbe tesszük.
4. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, és rásimítjuk az almára. Megszórjuk csokoládéreszelékkel.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!