2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kivi-joghurt torta (12 szelet)

Hozzávalók:

Elkészítés:
A túrós tésztához:
10 dkg sovány túró, 3 evőkanál tej, 4 evőkanál olaj, 1 tojássárgája, készhegynyi só, 7 dkg porcukor, fél csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor

A töltelékhez: 10 db színtelen zselatinlap, 50 dkg kivi, 3 dl tejszín, 3 dl vaníliás joghurt, 10 dkg cukor, 2 evőkanál citromlé

A díszítéshez: 6 dkg aprított pisztácia, sütőpapír a formához, pergamenpapír, 50 dkg sütőbab az elősütéshez

1. A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A túrót elkeverjük a tejjel, az olajjal, a tojássárgájával, a sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a túrókrémmel sima tésztává gyúrjuk. A tésztát a formába nyomkodjuk, és 3 cm magas peremet formázunk.

2. A pergamentből kivágunk egy 30 cm átmérőjű kört, a tésztára tesszük és szétterítjük rajta a sütőbabot. A sütőben 180 fokon 20 percig üresen sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd levesszük róla a pergament és a babot.

3. Beáztatjuk a zselatint. A kivi szeleteket lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A tejszínt felverjük, és hűtőbe tesszük. A joghurtot elkeverjük a cukorral, a citromlével és a kivi kockákkal A zselatint a csomagoláson olvasható útmutató szerint feloldjuk. Először csak 6 evőkanál joghurttal keverjük el majd a maradék joghurt krémhez adjuk Beleforgatjuk a tejszínhabot.

4. A kivikrémet elsimítjuk a tortalapon. Tortafésűvel hullámvonalakat húzunk a tetejére. Megszórjuk pisztáciával, és 2 órára hűtőbe tesszük.

Tipp:
Felhasználás előtt a friss kivit 30 másodpercig lobogva forró vízben blansírozzuk, vagy használjunk konzerv kivit.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!