2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tejszínes-boros hagymaleves

Hozzávalók:
4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott vörös- és póréhagymát, a zúzott fokhagymát olvasztott margarinon üvegesre pároljuk, fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal. Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk. 8 dl vízzel és a borral felöntjük. Beletesszük a Csirkehúsleves kockákat és a tejszínt, készre forraljuk. A rozskenyérből pogácsaszaggatóval 3-4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki, vékonyan megkenjük vajjal, reszelt sajttal meghintjük és grillsütőben pirosra sütjük. Tálaláskor a leves tetejére tesszük a sajtos pirítósokat, és finomra vágott metélőhagymával hintjük meg.


Elkészítési idő: kb. 30-35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!