2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szalonnás burgonyakorona paprikaraguval

Hozzávalók:
70 dkg burgonya, 1 cukkini, 2 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 1-1 piros, sárga, zöld húsú paprika, evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál margarin vagy vaj, 2 tojás, 10 szelet bacon szalonna, 1 babérlevél, 1 csipet chilipor

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában feltesszük főni. Az előkészített cukkinit hámozatlanul nagyon vékony szeletekre gyaluljuk. Egy vöröshagymát megtisztítunk, felkarikázzuk. A paprikákat kettévágjuk, a magházukat kiemeljük, a paprikahúst vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot apróra kockázzuk. A megfőtt burgonya héját lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd kis kockákra vágjuk. 2 evőkanál olajat, 1 evőkanál vajat felforrósítunk, beletesszük az áttört fokhagymát, a cukkinit, és nagy lángon pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a krumplit, és együtt további 5 percig pirítjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a burgonyás keverékre öntjük. Egy kerek sütőformát vajjal kikenünk, és kibéleljük szalonnaszeletekkel, hogy két végük túllógjon a forma peremén. Beleadagoljuk a cukkinis, tojásos burgonyát, ráhajtjuk a szalonnavégeket, és 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Közben a maradék 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a hagymát, belerakjuk a csíkokra vágott paprikákat, a paradicsomot, babérlevelet, majoránnát, sózzuk, borsozzuk, chili paprikával megfűszerezzük, és kevergetve, fedő nélkül ropogósra főzzük, amíg a levét el nem fövi. A burgonyakoronát kivesszük a sütőből, fémlapra borítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe, hogy a szalonna megpiruljon rajta. A sütőből kivéve tálra csúsztatjuk, és a közepébe halmozzuk a paprikaragut.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!