2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Mandulás hal olasz krumplisalátával

Hozzávalók:
4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evőkanál tej, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál mustár, 5 evőkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring

Elkészítés:
A halszeleteket leöblítjük, majd papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet. Elkészítjük a salátát: a megmosott krumplit héjában megfőzzük. A vöröshagymát felkockázzuk, a retek két végét levágjuk, megmossuk, és felkarikázzuk. Az öntethez elkészítjük a húslevest, és belefőzzük a hagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, sóval, borssal fűszerezzük, belekeverjük az olívaolajat, és félretesszük. A burgonya héját lehúzzuk, fél centis karikákra vágjuk, és a retekkel együtt beleforgatjuk a húslevesbe. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, megmossuk, apróra vágjuk, és a krumplihoz keverjük. A halszeleteket megsózzuk, lisztben, tejjel összekevert tojásban, mandulás, borsos zsemlemorzsában megforgatjuk, és kivajazott tűzálló tálba fektetjük. A tetejét megszórjuk a maradék manduladarabokkal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, és rozmaringos krumplisalátával tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!