2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rozmaringos báránygerinc

Hozzávalók:
1 kg báránygerinc, 10 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 hagyma, 2 dl víz, 1 alma, 1 evőkanál áfonyalekvár, 30 dkg magozott meggybefőtt, 25 dkg rizs, 2 evőkanál olaj, 1 zacskó fagyasztott krumpli krokett, 3-4 szál rozmaring, 1 csokor petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
A báránygerincről lefejtjük a húst, lehártyázzuk, egyben hagyjuk, és felhevített zsiradékon elősütjük. A hagymákat finomra vágjuk, és a felkockázott füstölt szalonnával együtt megpirítjuk. Megszórjuk a száráról lecsipkedett rozmaringlevéllel, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a húst, és fedő alatt megpároljuk. Amikor a bárány már puha, deszkára tesszük, hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük. Az almát kettévágjuk, a magházát kiemeljük, és mindkét felét megtöltjük áfonyalekvárral. Elkészítjük a párolt rizst, megsütjük a krumpli krokettet, és a bárányszeletekkel együtt tányérra rendezzük. Meggyszemekkel és apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!