2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Spárgával töltött sonkatekercs hollandi mártással

Hozzávalók:
1 kg spárga, 10 dkg edámi sajt, 4 nagy vagy 8 kisebb szelet maradék húsvéti sonka, 4 szelet sertéscomb, 2 evőkanál olaj, cukor, fehér bors, só; a hollandi mártáshoz: 1 dl tejszín, 4 tojássárgája, 10 dkg vaj, fél citrom, só, cayenne bors

Elkészítés:
A meghámozott spárgákról a fás végüket levágjuk. Egy fazékban kevés sóval, cukorral ízesített vizet forralunk. Beletesszük az összekötözött spárgát, és lefedve 15 alatt puhára főzzük. A hússzeleteket laposra verjük, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk, és előhevített olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, majd tűzálló tálba fektetjük. Beborítjuk edami sajttal. Elkészítjük a hollandi mártást: a vajat felolvasztjuk, és félretesszük, hogy langyos maradjon. Egy vastag falú lábasba egyenként beletesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, és mérsékelt melegen tartva a mártást habverővel folytonos keverés mellett addig verjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni ne engedjük. Ha a mártás sűrűsödni kezd, lehúzzuk a tűzről, és további állandó keverés mellett sugárban hozzáöntjük a langyos vajat. Citromlével, cayenne borssal ízesítjük. A sonkatekerecseket előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütjük, és bevonjuk a kész hollandi mártással. Petrezselymes burgonyával kínáljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!