2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Bakonyi palacsinta

Hozzávalók:
A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evőkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evőkanál liszt, néhány szál kakukkfűlevél, só, frissen őrölt bors, vaj az edény kivajazásához

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és forró olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a darált húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, amíg a hús kifehéredik. A zöldpaprikát felkarikázzuk, és 1 cikkekre vágott paradicsommal együtt fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Amíg a hús puhul, elkészítjük a palacsintatésztát. A lisztet simára keverjük a tojásokkal, a tejjel, csipetnyi sót teszünk bele, és annyi ásványvízzel hígítjuk, hogy folyós, de nem túl híg masszát kapjunk. A végén belekeverjük az olajat, lefedjük, és fél óráig pihentetjük. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, és a palacsintamasszába keverjük, majd 12 db palacsintát sütünk. A húsos tölteléket arányosan elosztva a palacsinták közepére terítjük. Félbehajtjuk, majd negyedeljük őket, kivajazunk egy tűzálló tálat, és a zsebkendőszerűen összehajtott palacsintákat a tálba sorakoztatjuk. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál liszttel, és bevonjuk a palacsintákat, majd a sütőbe téve 10 perc alatt átmelegítjük. A sütőből kivéve paradicsomkarikákkal, friss kakukkfűlevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!