2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kelt palacsinta

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 8 dl sovány tej, 2 dkg élesztő, 3 tojás, 1 teáskanál porcukor, pici só, a sütéshez olaj, a töltelékhez savanykás lekvár ízlés szerint

Elkészítés:
Egy bögrében 1,5 dl tejet langyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, és szobahőmérsékleten felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a lisztet, a tojásokat, csipetnyi sót teszünk bele, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük. Utána a tésztából kevés forró olajban palacsintákat sütünk. Megtöltjük savanykás lekvárral ¬– a legfinomabb barackízzel – feltekerjük, vagy tetszés szerint négyrét hajtjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral. Frissen, melegen kínáljuk. A kelt palacsintát azoknak ajánljuk, akik a szokásosnál vastagabb tésztát szeretik.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!