2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldborsófelfújt

Hozzávalók:
A töltelékhez: 60 dkg kifejtett zöldborsó, 3 tojás, 2 kaliforniai paprika, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió; a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj. 10 dkg köles dara vagy búzadara, 1 tojás, só, liszt a nyújtáshoz, zsiradék a formához

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagoljuk, és 2 órára a hűtőszekrényben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A tojást elkeverjük a tejföllel, szerecsendióval, borssal ízesítjük, sózzuk. A zöldborsót megmossuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A paprikát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű felfújtformát. A zöldborsót összekeverjük a csíkokra vágott paprikával, majd megtöltjük vele a formát. Ráöntjük a tojásos keveréket. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 1 óra alatt készre sütjük. Cikkekre szeletelve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!