2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Darált hússal töltött karfiol

Hozzávalók:
1 fej karfiol, 1 citrom kifacsart leve, 40 dkg darált hús (sertés vagy pulyka ízlés szerint), 1 szikkadt zsemle, 1 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 2 evőkanál szójaszósz, 2 dl húsleves (kockából), 10 dkg reszelt parmezán, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, olaj a formázáshoz

Elkészítés:
A karfiolt sóval, citromlével ízesített forró vízben 5-6 perc alatt roppanósra főzzük, lecsepegtetjük és félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összedolgozzuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a darált hússal és a tojással. Hozzáadunk 2 evőkanál szójaszószt, a száráról lecsipkedett, és finomra aprított petrezselymet, megsózzuk, majd a masszát jól összedolgozzuk. A karfiol torzsáját kivágjuk, ügyelve arra, hogy ne essen szét, és beletöltjük a húsos masszát. Olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, aláöntjük a húsleveskockából előre elkészített levest, és 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megpároljuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánsajttal, és a párolási idő befejezése előtt néhány perccel rászórjuk a karfiolra. Melegen tálalva fogyasztjuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!