2017. augusztus 19., szombat ; Huba napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Karfiolkrokett currymártással

Hozzávalók:
A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evőkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evőkanál ételkeményítő

Elkészítés:
A krumplit megmossuk, és forró, sós vízben 25 percig főzzük. A karfiol zöldjét levágjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós vízben pár percig blansírozzuk, szűrőkanálra szedjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. A megfőtt burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a lisztet, a tojást, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Végül beledolgozzuk a karfiolt. A masszából 16 krokettet formázunk, és forró olajban szép pirosra sütjük. A vajat felhevítjük, és megpároljuk benne a finomra aprított vöröshagymát, majd meghintjük kevés curryvel, és tovább pároljuk. Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a tyúkhúslevest, és ételkeményítővel besűrítjük. Sóval, frissen őrölt fekete borssal és a maradék curryvel ízesítjük. A karfiolkroketteket tálra tesszük, a mártást melléöntjük, vagy kis tálkában külön kínáljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!