2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Serpenyős fokhagymás paprikás csirke

Hozzávalók:
3 csirkemell filé, 1 konzerv sűrített paradicsom, 1 tasak fokhagymás pác, 1 gerezd fokhagyma, 2 pritamin paprika, frissen őrölt fekete bors, só, 1 dl olaj

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk, a paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat összekeverjük a tasakban lévő fokhagymás páccal. A csirkemellet megmossuk, tiszta konyharuhával felitatjuk róla a nedvességet, a hártyákat leszedjük, a húst megforgatjuk a fokhagymás pácban, és 30 percig hagyjuk benne pácolódni. A húst serpenyőben előhevített olajban megsütjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pritamin paprikát, és rövid ideig pároljuk. A paradicsompürét elkeverjük az áttört fokhagymával, teszünk bele ízlés szerint sót, borsot, majd a húsra öntjük. Fedő alatt 20 percig sütjük, miközben a serpenyőt időnként megrázogatjuk. Zöldsalátával, zsiradékon pirított apró szemű főtt burgonyával tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!