2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Juhtúróval töltött csirke barackmártással

Hozzávalók:
2 csirkemell, 10 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt sajt, 1 egész tojás, 10 dkg dióbél, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál margarin, 1 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 evőkanál baracklekvár, 6 db sárgabarack, 1 evőkanál liszt, csipetnyi szerecsendió, bors

Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk és félbevágjuk. A bőrt az egyik oldalán fellazítjuk, hogy a tölteléket alá tudjuk tölteni. A dióbelet apróra vágjuk, a petrezselyem zöldjét lecsipkedjük, összeaprítjuk, és elkeverjük a juhtúróval. Beletesszük a reszelt sajtot, a tojást, csipet szerecsendiót, borsot, és az egészet jól kidolgozzuk, majd a tölteléket arányosan elosztva a csirkemellek bőre alá töltjük. Hústűvel megtűzzük, hogy sülés közben ne tudjon kifolyni a töltelék. Hőálló üvegtálat kivajazunk, a csirkemelleket bőrükkel felfelé a tálba fektetjük, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük. Közben a levével locsolgatjuk, hogy a bőr szép piros és ropogós legyen. A kimagozott barackok húsát csíkokra vágjuk. A mártáshoz a lekvárt a liszttel és a tyúkhúslevessel simára keverjük, felfőzzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgabarackot, és egyet forralunk rajta. A töltött csirkemellet tányérra adagoljuk, a barackmártással körbeöntjük, és burgonyapürét kínálunk hozzá.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!