2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal

Hozzávalók:
4 szikkadt zsemle, 4 héjában főtt krumpli, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1 csokor snidling, 2 evőkanál liszt, só, frissen őrölt fekete bors, tej szükség szerint; a szószhoz: 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl, fél csokor kakukkfű, fél evőkanál édes-nemes paprika, 6 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, marhahúsleves (kockából)

Elkészítés:
A snidlinget megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és apróra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a paprika csumáját kivágjuk, majd felkockázzuk. A kakukkfüvet finomra metéljük. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zsemlét apró kockákra aprítjuk, és kevés tejben megáztatjuk, majd a krumplit a szitált liszttel, a tojással és a tojássárgájával, a sóval, borssal, snidlinggel összedolgozzuk, és letakarva, szobahőmérsékleten fél órán át pihentetjük. A zsemlés krumplimasszából nyolc gombócot formálunk, és lisztben megforgatjuk őket. Gyöngyöző, sós vízbe tesszük, és kis lángon 20 percig főzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A paprikaszószhoz serpenyőben olajat hevítünk, és a lisztet a hagymával együtt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a paprikát, a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, felengedjük marhahúslevessel, és sűrűre forraljuk, végül belekeverjük a tejfölt. A zsemlemorzsát forró vajban világosra pirítjuk. A gombócokat jól lecsöpögtetjük, zsemlemorzsában megforgatjuk és a paprikaszósszal tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!