2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Mozzarellás gombatál

Hozzávalók:
1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek

Elkészítés:
A megtisztított gombát megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A hagyma héját leszedjük, felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük. Serpenyőben 1 evőkanál vajat hevítünk, és a gomba felét megpirítjuk benne, sóval, borssal, fél kocka ételízesítővel ízesítjük, majd tálra szedjük. A maradék vajat felhevítjük, rátesszük a kétféle hagymát, belerakjuk a megmaradt gombát, és együtt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd mindkét adag gombát tűzálló tálba tesszük. A karikákra vágott paradicsomot és a felszeletelt mozzarellát elrendezzük a tetejükön, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A tetejére összevágott friss bazsalikomot szórunk, és egy kis bazsalikomággal díszítve forrón tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!