2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fokhagymás, zöldfűszeres tonhalfilé

Hozzávalók:
4 szelet tonhalfilé, 2 vöröshagyma, 4 paradicsom, 1 cukkíni, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék, 1 dl zöldségleves (kockából), 1 dl paradicsomlé, 4 evőkanál olívaolaj, 1 citrom, csipetnyi cukor, 1 csokor kakukkfű és rozmaring vegyesen, chilis-fokhagymás szósz, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A halfilét fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk, és 15 percig állni hagyjuk. A hagymát apróra kockázzuk, a cukkínit a héját rajta hagyva nagyobb kockákra daraboljuk. A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a paradicsomot kockákra vágjuk. A zöldfűszereket feldaraboljuk, 1-1 ágat félreteszünk a díszítéshez. 2 evőkanál olajat felhevítünk, és a hagymát, a fokhagymát megpirítjuk benne. Hozzávegyítjük a cukkínit, és rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a paradicsomot. Megszórjuk provence-i fűszerkeverékkel, és amikor a paradicsom is megpirult, felengedjük a zöldséglevessel, a paradicsomlével, majd az egészet 6-8 perc alatt összeforraljuk. A legvégén cukorral, sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A maradék olajat felhevítjük, a halfiléket megszórjuk a zöldfűszerekkel, és néhány perc alatt mindkét oldalukon hirtelen megsütjük, vigyázva, hogy a fűszerek ne égjenek meg. A halfiléket a zöldségekkel tányérra rendezzük, kevés chilis-fokhagymás szósszal meglocsoljuk, citromkarikákkal, friss rozmaringgal, kakukkfűvel díszítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!