2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Hússal töltött padlizsántekercs

Hozzávalók:
25 dkg darált hús, 2 padlizsán, 4 paradicsom, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál citromlé, 1 csokor turbolya, 1 csomag zöldhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, megtörölgetjük, és hosszában vékony szeleteket vágunk belőle. Megsózzuk, és szűrőbe rakva 10 percig állni hagyjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a megtisztított zöldhagymát vékonyan felkarikázzuk, és a héjától megszabadított fokhagymát összetörjük. A turbolya száráról lecsipkedjük a leveleket, megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és összeaprítjuk. A darált húst összedolgozzuk a hagymával, a fokhagymával, a kockákra vágott paradicsommal, a turbolyával, beleszórjuk a parmezánt, és sóval, borssal ízesítjük. A masszát a padlizsánszeletekre kenjük, és felcsavarjuk, fogpiszkálóval összefogjuk, hogy ne tudjon szétnyílni. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és a padlizsán roládokat szép sorba belerakjuk. Meglocsoljuk maradék olívaolajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, 15 percig állni hagyjuk, majd citromlével meglocsoljuk, balzsamecetet spriccelünk rá, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!