2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Fokhagymás padlizsán gombás töltelékkel

Hozzávalók:
4 padlizsán, 8 gerezd fokhagyma, 30 dkg gomba, 15 dkg edami sajt, 1 fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 csokor petrezselyem, 10 evőkanál olaj, frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk, felitatjuk róla a nedvességet, majd hosszában kétfelé vágjuk. A belsejét kanállal kikaparjuk, összeaprítjuk, és félretesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk, összekeverjük 4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. A kivájt padlizsánhajókat megkenjük a fokhagymás olajjal. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a gomba héját lehúzzuk, megmossuk, felszeleteljük. A maradék olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, rátesszük a szeletelt gombát és a kivájt és összevágott padlizsánhúst. Sóval, borssal ízesítjük, majd a hozzávalókat 10 perc alatt összepároljuk. A tojást villával felverjük, kevés sót teszünk bele, és amikor a gomba zsírjára sült, ráöntjük, és addig kevergetjük, amíg kocsonyásodni kezd. Ezt a tölteléket a kivájt padlizsánhajókba töltjük, a tetejüket megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, megszórjuk reszelt edami sajttal, és 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!