2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Petrezselymes túrós húsgombóc

Hozzávalók:
50 dkg darált hús (fele marha, fele sertés), 25 dkg sovány túró, 2 fej vöröshagyma, 3 szelet kenyér, 3 csokor petrezselyem, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 2 evőkanál vaj, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
Egy megtisztított hagymát apróra vágunk, a kenyér hájét levágjuk, és kevés vízbe áztatjuk. A petrezselymet folyó vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet, a száráról lecsipkedjük a leveleket, és összeaprítjuk. A darált húst jól összedolgozzuk a túróval, a hagymával, a kinyomkodott kenyérrel, a petrezselyem kétharmadával, a mustárral, és a tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszából 12 gombócot formálunk, és egy serpenyőben, olvasztott vajon 6-8 percig pirítjuk. A másik hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a maradék petrezselyemzöldet, és beleforgatjuk a húsgombócokat. Salátával, petrezselymes burgonyával tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!