2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Lecsós rakott csirke

Hozzávalók:
6 csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 6 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg cserkész kolbász, 1 kiskanál pirospaprika, 4 tojás, só

Elkészítés:
A csirkecombot megmossuk, a forgójánál félbevágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát kockákra aprítjuk. Serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, szűrőkanállal kivesszük, majd a hagymát a visszamaradt zsiradékon aranysárgára fonnyasztjuk. A csirkecombokat mérsékelten sózzuk (attól függően, mennyire sós a szalonna), és a hagymára téve átpirítjuk, majd kevés vízzel felengedve fedő alatt megpároljuk. A másik hagymát összevágjuk, a paprika magházát kivágjuk, és a paradicsommal együtt felkockázzuk. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, és belerakjuk a paradicsomot. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a paradicsom levet nem ereszt. Ekkor hozzáadjuk a paprikát, a zúzott fokhagymát és a karikákra vágott kolbászt, megsózzuk, és rövid ideig összepároljuk. Egy tűzálló tál alját kikenjük olajjal, beterítjük a lecsó felével, belefektetjük a csirkecombokat, betakarjuk a maradék lecsóval, a tetejét megszórjuk a szalonnakockákkal. A tojásokat felverjük, és a lecsó tetejére öntjük. A tálat előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 10 perc alatt átmelegítjük, hogy a tojás is megsüljön rajta. Párolt rizzsel tálaljuk, és petrezselyemmel díszítjük.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!