2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fűszervajas hátszín fokhagymás gyümölccsel

Hozzávalók:
80 dkg hátszín, só, őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál olaj; a körethez: 30 dkg piros, és zöldalma, 20 dkg körte, 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz; a fűszervajhoz: 10 dkg vaj, 1 evőkanál ketchup, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál vágott zöldhagyma, 1 csipet őrölt gyömbér

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, a vastagabb inas részt eltávolítjuk, és négy egyenlő szeletre vágjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, az olajjal. Hűtőben 2-3 órát pácoljuk, de egész éjszakára is hűtőbe tehetjük.
A körtét megtisztítjuk, majd a héjas almával együtt megmossuk, feldaraboljuk, és eltávolítjuk a magjaikat. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mézet óvatosan karamellizáljuk, rátesszük a fokhagymát, majd az almákat, a körtét és az aszalt gyümölcsöket. Összeforgatjuk, és pár percig összepirítjuk. Amikor még roppanósak, levesszük a tűzről. A húst a megolajozott rostélyon (vagy serpenyőben) ízlés szerint (kevésbé vagy teljesen) megsütjük. Tálaláskor tányérra halmozzuk a gyümölcsöket, rájuk fektetjük a húst, és a tetejére tesszük a fűszervaj rózsát.
Tipp
A fűszervajat előre is elkészíthetjük. A vajat nagyon habosra keverjük, beletesszük a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Nyomózsákba töltjük, egy tányérra vajrózsákat nyomunk belőle, és hűtőben megdermesztjük.

825 kcal/adag (3465 kJ)


Elkészítési idő: 65 perc + pácolás



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!