2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Bazsalikomos-fokhagymás penne csirkefalatkákkal

Hozzávalók:
2 csirkemell filé, só, őrölt bors, 4 paprika (lehet más-más színű paprika is), 4 nagyobb fej paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 1 marék friss bazsalikomlevél, 4 evőkanál olívaolaj, 50 dkg penne vagy rigatoni tészta, 4 szál friss oregano

Elkészítés:

A megmosott csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és olívaolajon hirtelen átforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát, és a csirkével együtt tovább pirítjuk. A megtisztított fokhagymagezedeket fokhagymanyomóval áttörjük, és a felkockázott paradicsommal, az aprított bazsalikommal együtt a csirkéhez keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a fokhagymás csirkével. Forrón tányérokba halmozzuk, és a friss oreganóval díszítve tálaljuk.
Tipp
Ezt a remek, és pillanatok alatt elkészíthető fogást gyakorlatilag maradékokból is előállíthatjuk. Két csirkemell ugyanis nem elég egy családi vacsorához, de egyszer talán félretettük a fagyasztóba egy csirkés salátához. Tészta, fokhagyma mindig lehet a kamrában, és így már csak a zöldségeket kell hirtelenjében előteremtenünk.

619 kcal/adag (2599 kJ)


Elkészítési idő: 55 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!