2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Pulykamell fokhagymás-paradicsomos mártással

Hozzávalók:
80 dkg pulykamell filé, só, őrölt bors, pár szál friss kakukkfű, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál oregano, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 2 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A pulykamellfilét szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Sóval, borssal, aprított kakukkfűvel fűszerezzük, kevés olajon pirosra sütjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk. A mártáshoz az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpirítjuk, és megszórjuk liszttel. Mérsékelt lángon pirítjuk tovább, hogy ne legyen túlságosan barna, majd paradicsompürét és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Fűszerezzük oreganoval, felengedjük a húslevessel, és összeforraljuk. Megkóstoljuk, és ha túl savanyúnak érezzük, kevés cukor hozzáadásával tehetjük enyhén édeskésebbé. A sült hússzeleteket tányérra rendezzük, és zöldséges párolt rizst kínálunk mellé köretként. Közvetlenül a tálalás előtt friss kakukkfűvel díszítjük.

Tipp
Még különlegesebbé tehetjük az ízeket, ha a hagyományos paradicsommártás helyett a mártást sültpaprika-krémmel, vagyis ajvárral készítjük. Kompromisszumos megoldásként fele-fele arányban is vegyíthetjük a paradicsom- és a paprikakrémet.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!