2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kiadós legényfogó - Húsos rétes, paprikás mártással

Hozzávalók:
3 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 kg csont nélküli pulykacomb, só, őrölt bors, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2.5 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 6 réteslap, 3 dkg vaj, zsemlemorzsa; a mártáshoz: a paprikás pároló szaft, 1.5 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, őrölt bors

Elkészítés:
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott pulykacombot, és annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal ízesítjük, majd beleteszünk 1-1 nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Ha a pulykahús megpuhult, kivesszük a szaftból, és ledaráljuk. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a másik paprika és paradicsom apró kockákra vágott húsát, 1 deci tejfölt, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ha a töltelék elkészült, 3-3 réteslapot konyharuhára terítünk, 2-2 evőkanál olvasztott vajjal meglocsoljuk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és egyenletesen elosztjuk a tésztalapokon a tölteléket. A konyharuha segítségével felgöngyöljük, és kivajazott tepsibe fektetjük. Olvasztott vajjal megkenjük, és 190 fokos sütőben pirosra sütjük. A mártáshoz a pulykahús párolólevét felforraljuk, ha túl kevés, 1-2 deci vizet öntünk hozzá, majd a lisztből, tejfölből készült habarást kevés forró lével simára keverjük, és a forrásban lévő paprikás szafthoz adjuk. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, és krémesre turmixoljuk. Sóval, borssal utóízesítjük. Tálaláskor a sült húsos rétest enyhén ferdén kétujjnyi szeletekre vágjuk, tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a paprikás mártással. Petrezselyemmel, tejföllel díszítjük.

TIPP: A húsos töltelékbe bátran használhatunk fokhagymát, őrölt köményt, zsályát, és kakukkfüvet, de vigyázzunk, hogy mindegyik fűszerből csak keveset.
418 kcal/szelet 8 szelet estén (3514 kJ)


Elkészítési idő: 2 óra 25 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!