2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ezzel főzze a nagy Ő-t - Libaleves szívtésztával

Hozzávalók:
3 libacomb, 1 fej vöröshagyma, 2 szál nagyobb sárgarépa, 2 szál nagyobb fehérrépa, 1 zöldpaprika, 3 szál zellerzöld, 1 csokor petrezselyem, só, szemes bors; a levesbetéthez: 20 dkg liszt, 1 tojás, hideg víz

Elkészítés:
A libacombokról lefejtjük a bőrt, majd a húst kisebb darabokra vágjuk. Bő, hideg vízben feltesszük főni, és megsózzuk. Ha felforrt, takarékra állítjuk a lángot, és lehabozzuk. Beletesszük a meghámozott sárga, és fehérrépákat, a zöldpaprikát, a zellerzöldet, a petrezselymet, sót és a szemes borsot. Lassú tűzön, gyöngyöztetve 3 órán át főzzük. A levesbetéthez a lisztet és a tojást annyi hideg vízzel keverjük össze, hogy kemény, nehezen gyúrható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 1-2 mm vastagra nyújtjuk, és apró, szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Lobogva forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és leöblítjük. Tálaláskor, a hasábokra vágott, főtt zöldségeket és a szívtésztát tányérba tesszük, ráfektetjük a libacomb darabokat, és rámerjük a forró húslevest. Aprított petrezselyemmel megszórva díszítjük.

TIPP: A levesbe tehetünk más, ízlés szerinti zöldségeket is. Például gombát, karfiolt, káposztát, kelbimbót.
803 kcal/adag (3372 kJ)


Elkészítési idő: 3 óra 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!