2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fokhagymás parajkrémleves rozscipóban tálalva

Hozzávalók:
8 dl zöldségleves (lehet kockából is), 30 dkg mirelit parajpüré, 3 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 1.5 dl tejszín, só, őrölt bors, 4 rozscipó (a zsemlénél kicsit nagyobb), 1 kicsi piros pritaminpaprika a díszítéshez

Elkészítés:
A zöldséglevest felforraljuk, majd hozzáadjuk a parajpürét, és addig főzzük, míg újból eléri a forráspontot. Közben a vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután kihűtjük, kevés hideg vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve a parajhoz adjuk. Most már közepes tűzön főzzük 15 percig, majd hozzáöntjük a kevés forró levessel simára kevert tejszínt. Ha felforrt, sóval, borssal ízesítjük, és lehúzzuk a tűzről. A rozscipók kalapját levágjuk, a belsejüket óvatosan kiszedjük, majd a benne maradt tésztát a kezünkkel a cipó falához nyomkodjuk, és 110 fokos sütőben 15 percig szárítjuk. Tálaláskor a cipókat tányérokba tesszük, és belemerjük a forró parajkrémlevest. Kevés tejszínnel meglocsolva, és apró kockákra vágott piros pritaminpaprikával megszórva kínáljuk.

TIPP
Fontos hogy a rozscipót jól szárítsuk ki, mert különben a levestől gyorsan szétázik, és nem lesz szép látványos.
476 kcal/adag (1999 kJ)


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!