Ezotéria

Mágikus ünnepvárás

A karácsonyi készülődés hajrájában, az utolsó két hétben szánjunk minden nap egy kis időt a lelki- spirituális töltődésre és a varázslásra.
ezotéria mágikus ünnepvárás

December 11.

Kezdjük ezt a két hetet egy tisztító rituáléval. Gyújtsunk fehér gyertyát, esetleg füstölőt, és járjuk körbe az egész otthonunkat. Minden helyiségben menjünk egy kört, az óramutató járásával megegyezően, hogy valamennyi sarokban felpezsdítsük az energiákat.

December 12.

Gabriella napja. Mivel Luca-nap előestéje, sok helyütt úgy tartották, hogy ilyenkor is érdemes varázslatokat kipróbálni, hiszen a következő nap energiái már erősen hatnak.

December 13.

Az egyedülálló lányok lessenek a jövőbe, hogy ki lesz a párjuk: például írjanak fel papírokra egy-egy férfinevet, gyúrják gombócokba, és tegyék egy nagy fazékba főzni. Amelyik gombóc először feljön a víz felszínére, az rejti a jövendőbelije nevét.  December 13-ától minden este írjuk fel, hogy milyen napunk volt, így szentestéig kiderül, melyik hónapban milyen hangulat köszönt ránk 2018-ban. Luca napja a január, december 14-e a február és így tovább.

December 14.

Találkozzunk ma gyermeki énünkkel, hiszen a karácsonyt kik élvezik a legjobban, ha nem a gyerekek? Tegyünk ma valami olyat, amit gyerekként nagyon szerettünk: menjünk korcsolyázni, igyunk egy habos kakaót, miközben meséket nézünk. Mindegy, csak engedjük bele magunkat abba az érzésbe, amikor még nem mi rohantunk ajándékok után, és nem mi főztük a karácsonyi vacsorát.

December 15.

Készítsünk diós süteményt a gyerekekkel; a dió nemcsak a karácsony elmaradhatatlan hozzávalója, de nem véletlenül formázza egy fél dió az emberi agyat: segítségével az óvodások, iskolások még jobban teljesíthetnek. A dió egyébként a bölcsesség megtestesítője, és ahogyan a héja védi az ízletes gyümölcsöt, úgy védi meg a család minden tagját a bajtól.

December 16.

Az energiák áramlanak, és ha mi adunk, akkor azt valamilyen formában vissza is kapjuk. Ha kedvességet, odafigyelést kap tőlünk valaki, akkor az Univerzum azt valahogy meghálálja. Legyünk ma arctalan jótékonykodók: ha megtehetjük, adakozzunk egy szervezetnek, amely az elesetteknek segít, vagy titokban tegyünk egy doboz süteményt egy idős szomszédunk ajtaja elé.

December 17.

Advent harmadik vasárnapja. Ez a nap legyen a családé. Most ne szaladjunk ajándékok után kutatni a bevásárlóközpontba, inkább legyünk együtt a szeretteinkkel, és készüljünk együtt az ünnepre. Például hallgassunk karácsonyi zenét, vagy társasjátékozzunk. Felfüggeszthetünk egy hegyikristályt abban a helyiségben, ahol a legtöbb időt töltjük együtt, hogy harmonikus energiákkal töltődjön.

December 18.

Újhold van ma, ezért ma érdemes megágyaznunk minden olyan tervnek, amit szeretnénk megvalósítani a következő évben. Készítsünk listát azokról az álmokról, vágyakról, amelyek régóta foglalkoztatnak minket. És írjuk mellé azt is, hogy mit tennénk a megvalósításukért.

December 19.

Sokan úgy tartják, a pénz csak akkor áramlik hozzánk, ha jó szívvel gondolunk rá, szépen beszélünk róla. Tehát, ha több kiadásunk van az ünneppel kapcsolatban, ne legyünk dühösek, inkább gondoljunk arra, hogy a kiadott összeg valahogyan vissza fog hozzánk áramlani. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a karácsonyi hal pikkelye a pénztárcánkban szerencsét hoz a pénzügyekben.

December 20.

Még nem késő levelet írnunk az angyaloknak! Ha nem is karácsonyra teljesül a kérésünk, de biztosan meghallgatják, mire vágyunk. Most egy témára, egy álmunkra koncentráljunk, és ezt vessük minél részletesebben papírra. Miután elkészültünk vele, gyújtsunk meg egy fehér gyertyát, és égessük el a levelünket.

December 21.

Ma szánjunk időt a meditációra, a belső utazásra. Csendesítsünk el mindent magunk körül, helyezkedjünk el kényelmesen fekvő vagy ülő pozícióba, lazítsuk el minden tagunkat, majd képzeljük magunkat egy hófedte hegycsúcs közepére, egy barátságos faházba, ahol halljuk a tűz pattogását a kandallóban, és érezzük a puha takaró ölelését körülöttünk. Érezzük magunkat biztonságban, tudjuk, hogy ott van velünk mindenki, akit szeretünk. Tartsuk kezünket a tűz fölé, és lássuk, ahogyan piros, éltető energiával töltődünk fel a tenyereinken át. Pihenjünk, teljünk energiával, és amikor úgy érezzük, tökéletesen érezzük magunkat, térjünk vissza az „itt és most”-ba.

December 22.

Magányosan töltjük az ünnepeket, nincs még szerelem az életünkben? A mai napon tegyünk azért, hogy ez rövidesen ne így legyen. December 22-én, 22 óra 22 perckor gyújtsunk meg két piros gyertyát, a lángjuk felett pedig körözzünk úgy egy rózsakvarc ékszerrel — a legjobb egy medál vagy egy karkötő, amit a bal kezünkön hordhatunk —, hogy fektetett nyolcasokat írjunk le, azaz a végtelenség jelképét. Újévig viseljük minden nap a követ.

December 23.

Karácsony előestéjén gondoljunk azokra, akik holnap már nem ülhetnek velünk az asztal körül. Csukott szemmel képzeljük magunk elé az arcukat, és köszönjünk meg minden élményt, amit tőlük kaptunk életük során. Egyes vidékeken szokás, hogy az elhunyt szeretteiknek üresen hagynak egy széket az ünnepi asztalnál.

December 24.

Ma van advent negyedik vasárnapja, egyben szenteste. Ma akasszunk fagyöngyöt az ajtónk fölé, hiszen ez a következő évben megvédi a ház népét minden bajtól. Az ünnepi abroszról csomagoljuk el a kenyérmorzsát: a régiek úgy tartották, gyógyító erővel bír.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete