Ezotéria

Téli rituálék

Különleges varázslatok zimankós időre.
ezotéria tél ványik dóra varázslatok

Víz, hó, jég

A téli időjárásban megjelenő havazásnak, jegesedésnek különleges spirituális tartalma van. Az ezotériában jártasak amúgy is úgy gondolják, hogy a víz tisztító hatású, ugyanakkor képes magába szívni a tudást, a hangulatot, a jó és rossz energiákat, rezgéseket. És ahogyan az esőt is egyfajta üzenetátvivőnek tartják a fenti erőktől a Föld lakói felé, ugyanígy a hó is összeköti a fentet és a lentet. Azt mondják, egy hópehely akár 100 jégkristályból is állhat, ezért nagyon összetett a tudás, ami benne van. Vannak olyan nyelvek, ahol a „hó” szót, ha átírják számokra, pontosan 333-at kapnak, a hármas szám pedig a tökéletességet, a teljességet jelenti. Próbáljunk most ki egy gyermeki, önfeledt játékot, amellyel további információkat tudhatunk meg a hópehelyből. Nyújtsuk ki a kezünket a hóesésbe, és hagyjuk, hogy a kezünkre hulljanak a pelyhek. Mivel egy pillanat alatt elolvadnak, figyeljünk, melyik vonja magára a tekintetünket, és mit tudunk kiolvasni belőle. Ne feltétlenül az alakját, az összefonódó kristályokat lássuk, hanem azt, ami a mögöttes tartalom.

Megoldás a csendben

A csend a legnagyobb barátunkká válhat, ha választ várunk a kérdéseinkre. A téli természetben sokkal kevesebb élmény vonhatja el a figyelmünket, ezért jobban tudunk befelé figyelni. Ha lehetőségünk van egy téli erdőben sétálni — főleg, ha havas a táj, és senki nem jár arra —, a belső hangot könnyebben és egyértelműbben meghallhatjuk. Utunk elején hóba írjuk bele azt az életterületet, ahol változásra vágyunk, vagy szeretnénk, hogy végre megkapjuk a választ, hogy milyen irányba forduljunk. Fontos, hogy ugyanide érjünk vissza a kirándulás végén. Sétáljunk egyedül, ne zavarjon meg sem telefoncsörgés, sem útitárs, és közben koncentráljunk az adott témára. Figyeljünk milyen érzések, hangok, sugallatok érkeznek. Mire visszaérünk a hóba írt szavunkhoz, már közelebb leszünk a megoldáshoz.

Teliholdas éjszaka

Egy igazán hideg estén a holdnak talán még erősebb és különlegesebb az ereje, mint az év más időszakaiban. Idén januárban kétszer is volt/lesz telihold, illetve január 31-én az úgynevezett szuperhold lesz fent az égen, amely még erősebb hatással van ránk. Ilyenkor megsokszorozódnak az energiák, sokkal nagyobb ereje van a varázslatnak, a gondolataink teremtőképessége is jobb. Tehát, ezen a napon gondoljunk csupa jóra, forduljunk szeretettel mások felé, tegyünk valakivel jót, akit talán nem is ismerünk, és este fogalmazzunk meg fehér gyertya lángja mellett egy olyan vágyat, amelyet jövő télen már szeretnénk, ha valóság lenne.

Jégbe zárt kívánság

Ha valamire nagyon vágyunk, de úgy érezzük, egyelőre nagyon messze vagyunk a megoldástól, zárjuk be a jégbe, adjuk át a víznek a kérésünket. Egy nagyon pici papírra, a lehető legkisebb betűkkel írjuk fel a kívánságunkat, és hajtsuk össze olyan kicsire, amilyenre csak tudjuk. Előzetesen készítsünk a mélyhűtőben jégkockát, akár nagyobbat is, egy muffinforma segítségével. Miután megfagyott a víz, üssük ketté a jégtömbünket, tegyük a jég közé a papírt, és meleg vízzel tapasszuk össze. Tegyük hét napra a mélyhűtőbe, a nyolcadik napon pedig ismét üssük szét, távolítsuk el a papírt, olvasszuk fel a jeget, és amikor már kellemes hőmérsékletű, igyuk meg a vizet, amelyben benne van a kívánságunk energiája.

Fújjuk ki a feszültséget!

Az egészségünkért nagyon sokat tehetünk, ha nem hagyjuk, hogy bennünk rekedjenek a negatív energiák, hanem kiadjuk magunkból a feszültséget. Amikor kint hideg van, láthatóvá válik a lehelet, és így könnyebben el tudjuk képzelni a távozó idegességet, szomorúságot, fájdalmat. Keressünk egy nyugodt helyet a természetben — akár a saját kertünkben vagy egy közeli parkban —, csukjuk be a szemünket, és vegyük sorra, hogy mi az, ami kellemetlen érzéseket kelt bennünk. A gyerekekkel, párunkkal kapcsolatos problémákat, a munkahelyi zűröket, anyagiak miatti szorongásokat, mindent gyűjtsünk össze, mintha egy gombócba gyűlne a torkunk tájékán. Amikor úgy érezzük, hogy szinte fojtogatnak minket a bajok, vegyünk egy nagy levegőt, és egyetlen nagy fújással szabaduljunk meg minden aggodalomtól. Ha egy gyógyító sírás is ki akar jönni, ne fogjuk vissza, hadd tisztuljunk a könnyeink által is.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete