Lélek

Ha a férfi alacsonyabb, mint szíve választottja

Ma már a sztárok körében is egyre több alacsony férfi pózol a vörös szőnyegen jóval magasabb szerelmével. Mintha divatba jött volna a magas nő-alacsony férfi felállás, bár a civil életben még gyakran megnézik ezeket a párokat.
alacsonyabb férfi, faragó melinda , kisebbrendűség, lélek magasság párkapcsolat

A magassággal kapcsolatban ugyanolyan berögződéseink vannak, mint a kor témájában. A konzervatívabb nézeteket vallók gyakran a mai napig úgy gondolják, hogy a szerelemben legyen a férfi az idősebb és a magasabb is. „A megszokás, a társadalmi elvárások miatt van az, hogy ha egy férfi jóval fiatalabb nőt szeret, az nem meglepő, ám ha egy idősebb nő mellett fiatalabb a partner, azt különlegességnek tekintik – mondja Faragó Melinda pszichológus. – Annak ellenére, hogy sokszor a néhány évvel korosabb feleség csinosabb és mutatósabb, mint fiatalabb ura. A magasságnál ugyanez a helyzet: ha egy magas férfi mellett kimondottan aprócska hölgy sétál, az nem szúr szemet, ám ha a helyzet fordítva van, azt jó esetben csak megnézik, ám vannak, akik a nyelvüket is köszörülik a szerintük furcsa páron.” Vannak férfiak, akik a magas nőkért rajonganak, másoknak az alacsonyabbak tetszenek. És ez legtöbbször független attól, hogy az úriember hány centiméterre nőtt. „Egy alacsony férfinak egyfajta dicsőség is lehet, ha egy magasabb nő a partnere. Ezzel bizonyítja a férfitársaknak, hogy »lám, egy magas nőt is meg tud szerezni«. Ugyanakkor az alacsony termet – különösen a férfiaknál – gyakran társul kisebbrendűségi érzéssel, és előfordulhat, hogy éppen ahhoz vonzódik, ami az ő esetében hiány. Jelen esetben a magassághoz.”

A külső csak hónapokra elég

Azt a mondatot azonban nem igazán hallottuk még nőtársainktól, hogy mennyire vágynak egy kimondottan alacsony férfira. „Evolúciós örökségünk, hogy inkább a magasabb férfiakhoz vonzódunk — mondja a pszichológus. — Az alfahím, aki magas és vállas, nagyobb eséllyel tudja a partnerét és a gyerekeket megvédeni, ezért nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat vele. Az már más kérdés, hogy a megjelenés egy kapcsolatban csupán az első három hónapra elegendő. Ha nincs meg az a plusz, ami a mutatós külsőn kívül is vonzóvá teszi a férfit, akkor a későbbiekben hiába várja, hogy a nő mellette maradjon. A humor, az odafigyelés, az intelligencia olyan kapcsolódási pontok, amelyek egyben tartanak egy kapcsolatot. Amikor azt mondjuk, hogy szeretnénk felnézni a társunkra, nem csak fizikai értelemben értjük, hiszen vannak olyan párok, akiknél pontosan látjuk, hogy a másik tehetsége, szelleme az, ami levette a jóval mutatósabb felet a lábáról, és nem az adoniszi külső.”

Meglepett pillantások, gúnyos mondatok

Az a férfi azonban, aki megkéri az asszonyt, hogy a kedvéért ne vegyen tűsarkút, esetleg ő maga húz magasított cipőt, hogy lefaragjon a centikből, valójában nincs jóban önmagával, és előbb-utóbb ez problémákat fog okozni.
„Ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolatban valaki jól érezze magát, erős, érett személyiségre van szükség — mondja Faragó Melinda. — Egy gyenge, befolyásolható nő, ha folyamatosan azt hallgatja a barátaitól, családtagjaitól, hogy választhatna délcegebb lovagot, előbb-utóbb másik partner után néz. Még akkor is, ha amúgy jól megértik egymást. Bizonyos, hogy egy ilyen kapcsolat több kihívást tartogat a külvilágban, ám a külsőségekre nem építhetünk biztos lábakon álló jövőt.
Hiszen a leggyönyörűbb nőket és legmutatósabb férfiakat is megcsalhatják, ám ha partnerünkben megvan az a plusz, amiért fel tudunk rá nézni, többé nem fog minket érdekelni, hogy az adatai között hány centiméteres magasság szerepel.”

A sztároknál sem probléma

Jól működő sztárkapcsolatokban is előfordul, hogy a nő magasabb a férfinál. Az akcióhős Jason Statham mindössze 174 centiméterre nőtt, míg gyermeke anyja, Rosie Huntington-Whiteley modellként magasabb nála. Ez még nem lenne látványos, ám a hölgy előszeretettel visel olyan cipőket, amelyekben 10 centiméterrel is Statham fölé magasodik. Nicole Kidman és Keith Urban között is látványos a magasságkülönbség, ami a piros szőnyegen viselt magas sarkú cipőknek köszönhetően sokkal jobban szembetűnik. A bájos Cameron Diaz és férje, Benji Madden zenész között sem téma a testmagasság, és bár Adam Levine, a Maroon 5 énekese nem tűnik alacsonynak a maga 182 centiméterével, mégis alatta marad modell felesége, Behati Prinsloo magasságának. Arra, hogy egy alacsony férfi nagyon tud udvarolni, tökéletes példa az énekes John Legend, aki az All of Me című dalát egyenesen feleségének ajánlotta. A sztárvilág egyik leglátványosabb magasságkülönbsége Sophie Dahl modellhez és férjéhez, Jamie Cullumhoz kötődik. A feleség 20 centiméterrel magasabb, és előszeretettel visel magas sarkút. Egy ismerősük szerint, aki jót akar magának, soha nem hozza szóba
a házaspár előtt Jamie magasságát.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete