Címlapsztori Sztár

Hat gyereket felnevelni Czutor Zolinak sem könnyű: „A Balaton két hétre nekünk már nagyon drága”

A családfő foglalkozik a fizikumával, a bokszot pedig férfias sportnak tartja. Az énekes nem szenved kapuzárási pánikban, és nem bánja, ha a feleségének, Zsaninak tetszik.

Népes családja és barátai szurkolása mellett küzdött meg a ringben a Belmondo zenekar frontembere.

„Amióta létezik a Sztárbox, titkos vágyam volt, hogy én is szerepeljek a műsorban. Rendkívül férfias sportnak tartom. Apám amatőr bokszoló volt, gyerekkoromban én is párszor lejártam edzeni. Amolyan modernkori gladiátoroknak gondolom a nehézsúlyú bokszolókat” – mondja nevetve Czutor Zoltán, aki bár nem a legidősebb versenyző az idei mezőnyben, de a maga 55 évével mégsem a fiatalságot képviseli.

Zsani támogatta a felkészülésben

„Jó a fizikumom. De az erő itt kevés, sok minden fejben dől el. A koncentráció nagyon fontos. Agyi és lelki munka vezet a győzelemhez” – mondja Zoli még a meccse előtt. A zenész számára komoly érzelmi kihívást jelent a kedvenc magyar színészét, Mészáros Andrást elpüfölni a ringben

„Az egyik kedvenc filmem a Kojot, aminek András volt a főszereplője. A Sztárbox felkészülésének ideje alatt semmit nem posztolt ki a közösségi oldalára, így fogalmam sincs, mire számíthatok tőle. Az tény, hogy Andris 13 évvel fiatalabb, mint én, de az edzőm csúcsformába hozott, nem aggódom. Nem akarok alulmaradni a meccsen, de azt sem szeretném, hogy András úgy járjon, mint Noszály Sándor, akinek két fogát ütötte ki az ellenfele.”

A hatgyermekes édesapát a felesége, Kilián Zsanett is támogatta. „Zsani nem próbált lebeszélni, mert tudta, hogy nagyon akartam ezt a televíziós műsort. Néha még segített is a felkészülésben, amikor nyáron otthon edzettem.”

Miksa, Simon és a kishercegnő, Franciska

Simivel együtt is koncertezik

A házaspár 14 éve van együtt, és három közös gyerekük van. A 12 éves Simonnal pedig már közösen is felléptek.

„Legutóbb augusztus végén a Szegedi Ifjúsági Napokon koncerteztünk együtt. Nem akarok a fiamból csodagyereket nevelni, de tehetségesnek tartom, ezért nem tiltom el a színpadtól. A Valahol Európában musicalben már két éve játszik, mellette pedig saját kamaszzenekara is van, a Street Sixteen. Úgy látszik, Simon színpadra termett egyéniség.”

Zoli a többi gyerekére is nagyon büszke. A második házasságából született Leventére (32), Szonjára (29) és Győzőre (22). „A legidősebb fiam építészmérnök, Amerikában diplomázott. A lányom Londonban él és divattervezőként dolgozik. Győző fiam testépítő és színiiskolába jár, több külföldi filmben szerepelt. A felnőtt gyerekeim külön élnek, csak a Zsanival közös gyerekeimmel lakom együtt. A 8 éves Miksa is sportol, focizik és karatézik. A kishercegnő, Franciska pedig még bölcsődés, most tartunk a beszoktatásnál.”

Szeretik az új otthonukat

A családfő számára kész logisztikai bravúr a népes családját menedzselni, és megteremteni számukra az idillikus környezetet.

„Nemrég költöztünk egy kétszintes külvárosi társasházba, mert a belvárosi lakásunkat kinőttük. Most már 130 négyzetméteren lakunk. Franciska külön szobát kapott és a fiúk is nagyobb szobán osztoznak.” Zoli azt mondja, a családi nyaralás is mindig alapos tervezést igényel, mert három gyerekkel nem könnyű pénztárca­barát szállást találni.

„A Balaton két hétre nekünk már nagyon drága. Van egy kedvenc községünk, Békés­szentandrás. A közelben lévő Körös–Maros Nemzeti Park sok érdekességet tartogat a gyerekeknek és nekem is. Olyan a térség hangulata, mint a Tüskevár című filmnek. Nagy rajongója voltam az ifjúsági tévésorozatnak, ezért minden évben szívesen nyaralunk Békés megyében.”

Zoli a szülőföldjére, Szegedre is rendszeresen visszajár. „Amikor szüleink elváltak, a húgom, Anett édesanyánkkal Ausztráliába költözött, én pedig édesapánkkal Szegeden maradtam. A rokonság és a barátok ma is ott élnek.”

Élete első 25 éve a Tisza-parti városhoz fűződik. Zoli biológia–kémia szakos tanárként végzett az egyetemen. A katedrát végül színpadra cserélte, de az intézmény nem feledte egykori diákját. A Belmondo frontemberét tavaly beválogatták a Szegedi Tudományegyetem a 100 említésre méltó öregdiákja közé.

Közös a házaspár hobbija

Az énekes a harmadik házasságában él. Kilián Zsanett húsz évvel fiatalabb a zenésznél. A pár Veszprémben ismerkedett meg, ahol Zoli a Belmondo zenekarral koncertezett, Zsanett pedig a belépő karszalagot adta oda a frontembernek. Imádják a logikai feladatokat, gyakran járnak szabadulószobába.

Fotó: Schumy Csaba, Olajos Piroska, Rtl