Kellemesen savanykás, sűrű szaftos, kínálhatjuk tésztával, vagy szalvétagombóccal, a vadas mártás mindenhogy isteni. Érdemes kipróbálni más hússal is, nem csak marhával.
Konyha
A római tál az egyik legpraktikusabb konyhai eszköz: elég mindent beledobálni, betolni a sütőbe, az étel szinte magától készül el.
Októberben a sörkedvelő országokban megünneplik ezt a népszerű italt, amely nemcsak a poharakba, de a lábasba is illik. Remek zamatot ad ugyanis az ételeinknek.
Ha a reggelink tápláló és energiát adó, egész nap könnyebb lesz teljesíteni a munkában vagy az iskolában. Megéri hát időnként kicsivel korábban kelni, hogy elkészíthessük...
Ha okosan használjuk a fagyasztót, nagy hasznunkra lehet a mindennapi főzésben. Ha betartjuk ezeket a szabályokat, minimálisan fog csak sérülni a mélyhűtött áru minősége.
Formája a nyalókáéra hasonlít, a külseje csoki- vagy cukormáz, a belseje pedig sütemény.
Sok mindenese van a konyhának, a gomba közéjük tartozik. Hiszen sokféleképpen lehet finoman elkészíteni! Most pedig még szezonja is van.
Thomas Mann író a háremek édes csemegéjének nevezte szülővárosának büszkeségét, a lübecki marcipánt. Jó oka volt rá, hisz a ma ismert édesség történetébe pikáns szálak is...
A név sokak számára egy táncot jelent, pedig Latin-Amerika egyik legkedveltebb szószféléjét is így nevezik. Mexikóból indult hódító útjára, de ma már Európában is mindenhol...
Pite, torta, sütinyalóka, legyen is bármilyen formában, az az édesség, amibe dió kerül, csak jó lehet!