Sajt címszó alatt szinte mindig a trappistát értjük. De nem árt megkóstolni néhány rokonát, mert finomakat főzhetünk belőlük.
Konyha
Ha veszünk egy csomag leveles tésztát, szinte bármit elkészíthetünk belőle pillanatok alatt. Az eredmény garantáltan laktató lesz, látványos és jóízű.
A mediterrán konyha egyre népszerűbb nálunk is. Ha a Földközi-tenger térségében nyaralunk, hozzunk jó recepteket emlékül.
Bár egész évben kapni, a nyári, napon érett, ízletes paradicsomnak nincs párja. Főzhetünk belőle levest vagy sós, morzsás tésztát, de aszalt paradicsomként is nagyon finom!
Tele zöldséggel-gyümölccsel a piac, egyre többször jut eszünkbe, milyen jó lenne ezt a gazdagságot télen is élvezni. Ilyenkor kerülnek elő a befőttesüvegek.
A tengeri só sokkal többet tud pusztán annál, hogy nagyobb szemű, mint a finomított kősó. Érdemes ezt használni inkább, még ha drágább is.
Ilyenkor, ha lehetne, csak fagylalton és jégkrémen élnénk. Magunk is készíthetünk egyedi ízesítésű jeges krémeket.
Amikor nagy a meleg, inkább csak folyadékot kívánunk. Azzal viszont nem lakunk jól. Egy tartalmas hideg leves viszont minden igénynek megfelel.
A túró részben azért magyar specialitás, mert máshol ezt a tejterméket rendszerint a sajtok közé sorolják, részben pedig azért, mert rendkívül változatosan használjuk fel a...
Nyűgözzük le a családot tartalmas ragulevesekkel!