A név sokak számára egy táncot jelent, pedig Latin-Amerika egyik legkedveltebb szószféléjét is így nevezik. Mexikóból indult hódító útjára, de ma már Európában is mindenhol...
Pite, torta, sütinyalóka, legyen is bármilyen formában, az az édesség, amibe dió kerül, csak jó lehet!
Néha érdekes, kissé zúzmarás csomagok kerülnek elő a fagyasztó mélyéről. Ilyenkor úgy véljük, nem ártana felfrissíteni ismereteinket a mélyhűtés házi technikáiról. Segítünk!
A török, balkáni és közel-keleti édességekben közös, hogy nem mentesek a túlzásoktól. Sok-sok cukorból, mézből és csodás illatú fűszerekből állnak a receptjeik. Ha mi sem...
A fejtett bab nagy előnye, hogy gyorsan megfő, nem kell órákon át áztatni, mint a szárazbabot, és természetesen frissebb, finomabb is az íze.
Hiába kap sokszor csak másodlagos szerepet a főétkezés során, a köret épp olyan fontos része az ebédnek és a vacsorának, mint a hús. Főzzünk jókat olcsón!
Az egyre hűvösebb estéken jólesik egy meleg leves, amit úgy kortyolgathatunk el, mint egy teát. Tartalmasabb, mint egy a melengető ital, és még a fűszerei is fűthetnek.
Felsorolni is nehéz, hogy ez a különleges növény milyen jó hatással van a szervezetre, ráadásul kertben pompázva is csodás látványt nyújt. Egy rebarbarás sütemény pedig...
Nincs is egyszerűbb, mint a munkahelyen bedobni az otthonról hozott ételt a mikróba, és már falatozhatunk is. A gyors megoldás nem mindig a legjobb!
Ez a kellemes ízű tejtermék a vajkészítés maradéka, és régi, kedvelt konyhai alapanyag. Mostanában viszont mintha kissé megfeledkeztünk volna róla. Pedig érdemes lenne...