A téli szürkeségben és hidegen, a munkából átfagyva hazaérve nem is vágyunk másra, csak egy tál jó forró levesre. Ezek a levesek hamar elkészülnek és olyan laktatóak, hogy ki...
A téli időszakban különösen jól esik egy tányér forró leves. Négy tartalmas fogást ajánlunk, amelyek után nincs is szükség második fogásra.
Sütemények krémjébe, vagy a tesztajaba is kerülhet kókuszreszelék, ami tulajdonképpen a kókuszdió húsa szárítva és lereszelve. Három pihepuha édességet mutatunk vele.
A csirkemáj olyan pofon egyszerű választás, ha gyorsan kell vacsorát készíteni, hogy sokszor eszünkbe sem jut. Pedig érdemes többször az asztalra tenni!
Fokhagyma, az ízletes gyógynövény: ezért rajongja valójában a világ ezt a természetes antibiotikumot
A fokhagyma érdemeit minden nép elismeri, a török konyha éppúgy, mint a magyar. Provence-ban pedig elengedhetetlen ízesítő.
Ha az alma megráncosodott, összefonnyadt, mártsuk forró vízbe. Igazán ropogós már nem lesz, de almás pitéhez még így is kitűnően felhasználható.
Feltört egy tojást, és látott világos sárgáját, mélyebb sárgát vagy akár egész narancssárgát? A sárgája színe különböző okokból eltérő lehet.
Ha főzés közben hagymát kell szelni, de dől a szemünkből a könny, az nagyon bosszantó tud lenni. Négy módszert is mutatunk, amivel ez elkerülhető.
A téli időszak sztárja kétség kívül a karamell, amely számos módon kombinálható.
Gyógynövény volt, később felfedezte a gasztronómia is. Ma már itthon is találkozhatunk a szép formájú gumókkal, és kipróbálhatjuk különleges aromáját.