Divat

Folyékony kék elixír: az érzékeny bőr barátja, a narancsbőr ellensége a tengervíz

A „fehér arany” nemcsak ételeinket teszi tökéletessé, hanem a bőrünket is.

Tengervíz az elixír

A tengervízben található só valóságos csodaszer a bőrnek: segít visszaállítani a természetes pH-értékét, a kalcium megnyugtatja az érzékeny részeket, a kálium szabályozza a vízháztartást, a réz pedig elősegíti a sejtmegújulást, csökkenti az öregedést.

Fiatalít

Otthon is varázsolhatunk magunknak tengeri környezetet. Tegyünk kéttenyérnyi fürdősót a langyos (legfeljebb
36 fokos) kádvízbe. A holt-tengeri sók különösen jók, mert a bennük található ásványi anyagok fokozzák a bőr nedvességmegtartó képességét, és a vérkeringést, segít ellazítani az izmokat is.

Üdévé varázsolja a bőrt

Ha szeretnénk a bőrünket felfrissíteni és sugárzóvá varázsolni, radírozzuk le sóval. Nem kell feltétlenül bolti készítményt használnunk. Keverjünk össze két evőkanálnyi durva szemcsés tengeri sót kevés tejjel vagy tejszínnel. Annyi folyadékot tegyünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk. Álljunk a zuhany alá, a testünket nedvesítsük be, majd körkörös mozdulatokkal kenjük a bőrünkre a sós masszát. Ne hagyjuk ki a könyökünket és a lábainkat se! Utána langyos vízzel zuhanyozzunk le.

Feszesíti a kötőszöveteket

Indítsuk a napunkat tengeri sós vizes zuhanyozással. Ehhez használjunk olyan tusolófejet, amelybe tengerisó-tablettát teszünk. Amellett, hogy a vízsugár felébreszti a testünket-lelkünket, a kötőszövetek is feszesebbé válnak.

Narancsbőr ellen

Makacs gödröcskéinket és dudorainkat egy meleg sós tekercseléssel csökkenthetjük. Igaz, egy kicsit körülményesen, de megéri a fáradságot. Először is oldjunk fel 8 dkg tengeri sót három liter meleg vízben. Mártsunk bele egy hosszú ujjú pamut felsőt és egy leggingset. Csavarjuk ki őket, majd vegyük fel. Ezután tekerjük be fóliával a lábainkat, a karjainkat és a testünket. Végül feküdjünk le, tegyünk magunk köré annyi vastag törülközőt, hogy befedjük az egész testünket, majd takarózzunk be. Pihenjünk egy órán keresztül. Ne ijedjünk meg, teljesen normális (és szükséges), hogy erősen izzadunk.

Ápolja az érzékeny bőrt

A mélytengeri sót akár 500 méter mélyről nyerik, képes újraéleszteni a bőrt, és a különlegesen száraz és érzékeny bőrnek is nagyon jót tesz, mert csökkenti a viszketési ingert. A mélytengeri sólét ezen kívül gyógyászati célokra is szokták használni.

Tisztítja a légutakat

Nyáron is előfordulhat, hogy megfázunk vagy náthásak leszünk, és a felső légutaknak különleges ápolásra van szükségük. Az ilyen esetekben is segít a tengeri só, mert csökkenti a nyálkahártya-duzzanatot, ráadásul gyulladáscsökkentő hatású is. Tegyünk egy liter vízbe körülbelül 1 dkg sót, majd melegítsük fel. Ezután hajoljunk a gőz fölé tíz percig. Közben próbáljunk meg lazítani és mélyeket lélegezni.

Fotó: pexels