Egészség

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, milyen betegségben szenvedek! Arcunkra írva az összes nyavalyánk

Száraz, ráncos, fénytelen, túl fehér az arcbőrünk? A szervezetünk jelzi, ha valami nincs rendben.

Hogy vagyunk? Látom, nem jól!

Ha összefutunk valakivel, első pillantásra meg tudjuk állapítani, hogy milyen egészségi állapotban van az illető. A különböző betegségekben, ásványianyag-hiányos állapotokban a bőrön elváltozások alakulnak ki, amelyet az arcon a legkönyebb észrevenni. Előfordulhat, hogy a szemünk alatti karikákat a fáradtság okozza, de az is lehet, hogy komolyabb bajra figyelmeztet a testünk, mint ahogy a duzzadt szemhéjunkat sem biztos, hogy csak a kialvatlanság okozza. A tágabb pórusokat is a legtöbben csak esztétikai problémának tartjuk, azonban ezek hiányállapotokra figyelmeztethetnek. Ha pótoljuk ezeket az anyagokat, máris sokkal jobb színben leszünk.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem….

Milyen állapotban van a szervezetünk? Vegyünk elő egy tükröt, keressünk egy olyan helyet, amelyet beragyog a természetes fény, és alaposan vizsgáljuk meg az arcunk egész területét. Minden apró ráncot, elszíneződést.

  • Orr-ajak ránc: hajlamosabbak vagyunk máj- és epebetegségekre, de a káliumhiány is okozhatja. Együnk sok zöldséget.
  • Szem alatti duzzanat: emésztési problémákra utal, és nátrium-szulfát-hiányra. Együnk almát.
  • Viaszos bőr, matt arcbőr: kálcium-foszfát-hiányt jelenthet. A sajt, tojás, magvak rágcsálása segít.
  • Sárgás szájkörnyék : káliumsók hiányára figyelmeztet. Banánnal orvosolhatjuk.
  • A fül kipirosodása: vashiányra, vagy ha viszket is, akkor a sav-bázis egyensúly felborulására kell gyanakodnunk. Együnk spenótot.
  • Gipszfehér arcbőr, öregségi foltok megjelenése: A kálcium-szulfát hiánya, amelyet a borsó, lencse, hagyma, fokhagyma, rozs, spenót, saláta, rebarbara tartalmaz nagy mennyiségben.
  • Mitesszeres, pattanásos bőr: az arc zsíros fénylése, leginkább a homlok és az orr területén nátrium-foszfát hiányát mutatja. Előfordul a következő táplálékokban: rozs, borsó, répa, földieper, dió.
  • Kivörösödött szemhéjszélek, állandó kötőhártya-irritáció: A kálium-klorid hiányzik a szervezetünkből. Ezt leginkább a burgonyából, almából, paradicsomból, zellerből és retekből nyeri ki
    a szervezet.
  • Áttetsző fogvégek: kálcium-fluorid-hiányunk lehet. Együnk minél több halat, diót, mandulát és rebarbarát.

Fotó: archív