Egészség

Egye magát szépkorúra: 6 mindennapi finomság a hosszú életért

Rendszeres mozgás, stressz kerülése és egészséges étkezés. Ezeket érdemes betartani, ha szeretnénk egészségesen élni. Lássuk, mik azok az ételek, amelyek segítenek.

Erő a Cayenne borstól

A Cayenne bors nevével ellentétben nem bors, bár valóban csípős ízű. A Cayenne tulajdonképpen csilipaprikából készült őrlemény. A Cayenne borsban sok a jellegzetes csípős ízért felelős kapszaicin nevű alkaloid, amely a szív egészséges működését segíti, erősíti a szervezetet.

Csökkenti a vérnyomást a rozmaring

A rozmaring alkalmas szívritmuszavarok és keringési problémák ellenszereként is. Az ember fittebbnek, éberebbnek és energikusabbnak érzi magát.

A szervezet takarítói a diófélék

A dió sok egészséges fehérjét, vitamint, telítetlen zsírsavat, ásványi anyagot tartalmaz, emellett a szervezet lelkes takarítója, szó szerint elkíséri a káros koleszterindarabkákat a májba, hogy onnan kiürüljenek.

Az értisztító fokhagyma

A fokhagyma az egészséges vérnyomás és koleszterinszint fenntartásában játszik fontos szerepet. Hatékonyan veszi fel a küzdelmet az érszűkület ellen is.

Omega 3-bomba a lazac

A lazac telis-tele van szíverősítő Omega 3 zsírsavakkal, de a tonhal, a hering és a makréla is. Az omega 3 a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagja, amelyek elengedhetetlenek a szervezetünk számára, ám sajnos nem vagyunk képesek magunk előállítani, ezért a napi szükséglet biztosításához nélkülözhetetlen, hogy táplálék formájában vigyük ezt be a szervezetünkbe.

Betegségek ellen áfonya

Az áfonya hihetetlen erővel küzd a betegségek, így a szívpanaszok ellen is. Sok benne a C-vitamin, a foszfor, a B1- és B2-vitamin.

Fotó: pexels