Egészség

Vedd könnyedén az ősz kihívásait! (x)

Akár megváltásként tekintesz rá a nyári kánikula után, akár szomorúan veszed tudomásul, elkerülhetetlenül beköszöntött az ősz. Ez nemcsak a hangulatunkra van hatással, de szervezetünket is kihívások elé állítja. Kiegyensúlyozott életmóddal és a megfelelő vitaminok bevitelével azonban sokat tehetünk egészségünk és vitalitásunk megőrzése érdekében.

Míg a napok egyre hűvösebbek, a természet pedig új köntösbe bújik, a mi életünkbe is számos változást hoz a szeptember és az ősz beköszönte. Véget ér a vakációk és az esetlegesen lazább munkanapok időszaka, vissza kell térnünk a dolgos hétköznapokhoz. A munkahelyi és magánéleti kihívások okozta stressz és a kevesebb napsütés miatti borúsabb hangulat mellett a változékony időjárás megfázásos, influenzás megbetegedésekkel is fenyeget. Mindezek az immunrendszerünket kemény próbatételek elé állítják. Lássuk, mit tehetsz azért, hogy könnyebben vedd az ősz kihívásait!

Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a megfelelő folyadékbevitelre!

A nyárral ellentétben ősszel sokszor a nehezebb ételekért sóvárog a szervezetünk. Azonban a hűvösebb hónapokban sem szabad elfelejtkeznünk a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásról, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásáról! Szerencsére számos vitaminban, antioxidánsban gazdag zöldségnek és gyümölcsnek van ilyenkor szezonja – pl. sütők, cékla, zeller, brokkoli, szőlő, alma, körte, szilva –, így könnyedén beépíthetjük azokat az étrendünkbe immunrendszerünk erősítése érdekében.

A helyes táplálkozás mellett a megfelelő folyadékbevitel is elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. Tudjuk, hogy ősszel-télen nehezebb figyelni a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztására, és talán nem is igénylünk annyit, de bevethetünk különböző applikációkat és emlékeztetőket, a víz mellett pedig teával és gyümölcslével, vagy lédús élelmiszerekkel is növelhetjük a megivott folyadék mennyiségét.

Ne hanyagold el a testmozgást a sok teendő mellett sem!

Bármennyire is nehéz a pörgős mindennapokban időt szakítani a sportolásra, az egészséges életmód egyik alapköve a rendszeres testmozgás. Nemcsak a testedet tarthatod karban, de számos betegség kialakulásának kockázatát csökkentheted vele, valamint a hangulatod is jobb lesz a mozgás stresszoldó hatása miatt.

Nem muszáj a konditeremben a súlyok emelgetésével megváltanod a világot, választhatsz vidám csoportos órákat, ahol egymást motiválhatjátok, de kipróbálhatsz kevésbé hagyományos órákat, mint pl. a trambulint használó jump fitnesst vagy a bungee fitet, ahol elasztikus kötél segítségével edzel. Ha kevésbé vonz az edzőtermek világa, akkor is számos mozgásforma közül válogathatsz. Túrázz a természetben, pattanj biciklire, vagy csak sétálj egy kicsit a friss levegőn, meglátod, a tested és a szellemed is hálás lesz érte!

Erősítsd immunrendszeredet vitaminokkal!

A megfelelő táplálkozás és a rendszeres sportolás mellett a vitaminok szedése is elengedhetetlen eleme az egészségtudatos életmódnak, létfontosságú szerepet játszanak szervezetünk optimális működésében. Ősszel többek között D- és C-vitaminnal, valamint magnéziummal érdemes erősíteni immunrendszerünket.

Az immunrendszert támogató hatásuk mellett persze számos további jótékony hatással bírnak. A D-vitamin többek között fontos szerepet játszik a gyulladások megelőzésében, fokozza a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben, valamint csökkenti a depresszió kockázatát. A C-vitamin esszenciális a sejtek antioxidáns védelmében, de a B1-vitaminnal együtt a stressz elleni védekezésben is kiváló fegyver. Ősszel, amikor a megfázások és egyéb fertőzések különösen gyakoriak, pótlása különösen fontos lehet. A magnézium közreműködik a szervezet energiaellátásában, de meghatározó tényező többek között az idegrendszer, a szív, a szív- és érrendszer, az izmok és a vese megfelelő működésében is.

Válaszd a modern gyógyszertári márka, a LIVSANE termékcsalád étrendkiegészítőit a szükséges vitaminok és ásványi anyagok pótlására! A márka nevének jelentésével – „Egészségesen élni” összhangban, a termékek a legmagasabb minőséget képviselik megfizethető áron, hogy minden nap támogathassák a fogyasztókat az egészségük útján. A LIVSANE termékei Magyarországon kizárólag a BENU Gyógyszertárakban kaphatóak. Tegyél az egészségedért, és ismerkedj meg a LIVSANE termékcsaláddal! https://benu.hu/livsane

Az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Forgalmazó: PXG Pharma GmbH, Pfingstweidstraße 10-12. 68199 Mannheim, Németország