Ezotéria

Megfontoltan kell cselekednie ennek a négy csillagjegynek: augusztus 21. – augusztus 26.

A Meglepetés horoszkópjából ezen a héten is megtudhatjuk, mit jeleznek a csillagok, várnak-e ránk új kapcsolatok, munkahelyi változások, váratlan izgalmak vagy nyugalmas hétköznapok.

KOS
III. 21.–IV. 20.
Tegyen rendet az életében, és máris sokkal egyszerűbb lesz meghoznia bizonyos döntéseket, így előrelendítheti a megrekedt folyamatokat. A magánéletében mindenképpen jelentős változások várhatók, de legalábbis kitisztul a kép, és tudni, érezni fogja, melyik út vezet a boldogsághoz. A türelmét erősen próbára teszik a napokban, de ez önnek is jó lecke lehet. Lássa be, ön sem tévedhetetlen – így másokkal is megértőbb lesz.

BIKA
IV. 21.–V. 20.
Ha bizonytalan abban, hogyan érez ön iránt az a bizonyos illető, nem kellene sürgetnie a választ. Sodródjon kicsit az árral, és várja ki, hogy beérjen az elhatározás. Időközben még akár ön is meggondolhatja magát, ne kapkodjon. Nem kerülheti el a félreértések tisztázását, főként, ha a felettesének is tudomása van a konfliktusról. Vállalja a véleményét, álljon ki az elvei mellett, de a másik felet is hallgassa meg.

IKREK
V. 21.–VI. 21.
Ez nem a vidámság időszaka, jóval intenzívebben éli meg a csalódásokat és a sérelmeket, mint korábban. Tartózkodjon a szélsőséges reakcióktól, bármilyen jogosnak is érzi őket, mert csak önmagának, a megítélésének árt velük. Ha túlzottan indulatos, még az is elfordulhat öntől, aki alapvetően támogatná. Az sem segít a közérzetének javításában, hogy a munkahelyén összecsapnak a feje felett a hullámok, és szorítják a határidők.

RÁK
VI. 22.–VII. 22.
Aggodalommal szemléli szerettei döntéseit, vagy éppen azt az élethelyzetet, amikor látszólag nem ők döntenek a saját sorsukról. Mindenesetre akkor segít a legtöbbet, ha nem avatkozik közbe, még ha a jó szándék vezérelné is. Tanácsot is akkor adjon, ha kérik. Nem baj, ha szakmai téren elsősorban a saját érdekeit tartja szem előtt, de ne támasszon olyan elvárásokat, amelyekkel másokat ellehetetlenít. Az „élni és élni hagyni” legyen az alapelve!

OROSZLÁN
VII. 23.–VIII. 23.
Felbukkanhat egy korábbi munkatársa, akivel talán nem ment minden zökkenőmentesen akkoriban, most mégis érdemes végighallgatnia az ajánlatát. Lehet, hogy olyan új oldalukról ismerik meg a másikat, amelynek révén gyümölcsöző és hosszú távú együttműködés alakulhat ki. Bár minden lehetőséget igyekszik megragadni, ami stabilizálhatja a pénzügyi helyzetét, olyan megbízást ne vállaljon, amely már kezdettől fogva rossz érzéssel tölti el.

SZŰZ
VIII. 24.–IX. 23.
Dicséretes, ha ragaszkodik az elveihez, ám ez nem azt jelenti, hogy akkor is foggal-körömmel kell kapaszkodnia, amikor tulajdonképpen már ön sem igazán hisz bennük. Ne tévedésként élje meg mindezt! Csupán a körülményeink és a világ változik, ahogy mi magunk is fejlődünk. Főként a munkahelyén ügyeljen arra, hogy kerülje a célozgatásokat, inkább kommunikáljon egyenesen. A félreértés nagyobb kárt okozhat, mint a nyílt kritika.

MÉRLEG
IX. 24.–X. 23.
Önön kívülálló okokból néhány terve meghiúsulhat, ám mielőtt túlzottan nekikeseredne, vegye figyelembe, mi váltotta ki mindezt. Forduljon több empátiával azokhoz, akiknek most az ön megértésére és támogatására van a legnagyobb szükségük. Szabadidejében töltsön minél több időt pihenéssel, az sem baj, ha egy-két programról önként lemond. Tennivaló mindig akad, úgyhogy ne nyugtalanítsa, hogy mi mindent csinálhatna a láblógatás helyett.

SKORPIÓ
X. 24.–XI. 22.
Egy kis nosztalgia jót tehet a lelkének, amíg­ a múlt nem kezd túlzottan nagy hatást gyakorolni a jelenlegi életére. A jóleső emlékek felvidítják, a hibákból pedig akár még most is tanulhat. A családi, baráti programok esetében az egyszerűségre törekedjen, ne itt élje ki kreativitását. A túl sok szervezés, a részletek miatt való aggodalmaskodás elveheti az élményt, és stresszforrássá válhat. Az a fontos, hogy együtt legyenek.

NYILAS
XI. 23.–XII. 21.
Ahogy előretör a céljai felé, útja során számos elágazással szembesülhet, amelyek épp csak egy pillanatra, de megingathatják. Soha nem tudhatja teljes bizonyossággal, hogy melyik a legjobb döntés, éppen ezért nem is szabad eltérnie attól, amit szíve és esze diktál. Hallgasson bátran a megérzéseire, azok vezetik önt. A munkája során most a realitásra, leginkább a tényekre kell szorítkoznia, ezek határozzák meg a döntéseit.

BAK
XII. 22.–I. 20.
A tanácsait nem kényszerítheti rá senkire, még akkor sem, ha azzal valós megoldást nyújtana az illető problémájára. Mondja el, mit gondol, de ha más utat választanak, engedje, hadd tanuljanak a saját döntéseik következményeiből. Tökéletes időszak ez az aktív kikapcsolódásra, a szervezete igényli a fizikai terhelést, természetesen mértékkel. Ha egyedülálló, az ismerkedésre is kiváló alkalmat teremt egy sporttevékenység.

VÍZÖNTŐ
I. 21.–II. 19.
Ami korábban lelkesítette, az most aggodalommal töltheti el. Fontos, hogy hallgasson ezekre a sugallatokra, és rugalmasan alkalmazkodjon, illetve ennek megfelelően változtasson a tervein. Eddig elfojtott sérelmei a felszínre törhetnek, amivel még önmagát is meglepheti, mert olyan mélyen szunnyadtak az emlékei. Erős érzelmeket, akár indulatokat is kiválthat mindez, de fontos, hogy tompítsa, illetve a megfelelő személynek címezze őket.

HALAK
II. 20.–III. 20.
Senki sem szeret hibázni, még kevésbé felvállalni a hibáit, és szembenézni a következményekkel. Mindez azonban az élet elkerülhetetlen része, és sokkal felszabadítóbb, ha egyenes és őszinte módon jár el. Az igazság úgyis napvilágra kerül. Ha elakadt egy munkafolyamat során, válasszon egyszerűbb megközelítést és munkamódszert. Hiába csillogtatja meg a kreativitását, ha most nem annak segítségével jut leggyorsabban a megoldáshoz.

fotó: pexels