Ezotéria

Igaz történet: „Előttem egy sír, tudom, hogy nekem ásták”

A társasházunk udvarán építettünk egy garázst, és megy a harc a lakókkal. El kell döntenünk, hogy forduljunk-e bírósághoz.
álom ezotéria félelem lélekgyógyász megnyugtató magyarázatok melitta rémálom sors ványik dóra

A társasházunk udvarán építettünk egy garázst, és megy a harc a lakókkal. El kell döntenünk, hogy forduljunk-e bírósághoz. Álmom: Lent vagyok az udvaron, egy kéz a kezembe ad egy papírt, nem tudom, mi van rajta. Nagyon ideges leszek, benézek a garázsba, csak a bal oldalának egy részét látom, üvöltözni kezdek, nem adom a garázsunkat, erre felriadok. A következő álmomban egy kisebb dombon állok, körülöttem 2-3 ház, pár fa, előttem egy sír, tudom, hogy nekem ásták. Valaki mellém áll, kérdezem, miért akartok megölni a garázs miatt, és ide eltemetni? Odébb megyek, jön a férjem velünk szemben, maga előtt össze van rakva a két keze, de nincs rajta bilincs, nagyon sápadt, megtört, nem szól egy szót sem. Majd a sírtól jobbra állok, megjelenik az az ember, aki a vezéralakja az ellenünk indított pokoli hadjáratnak, ordítom: Mit tettél velünk, hogy csinálhattad ezt velünk, meg fognak ölni? A vállát rángatja, gúnyosan mosolyog, és azt ismételgeti: »sajnálom, Erzsike, sajnálom«. – írta korábban egy olvasónk, aki kérte, fejtaük megrémálma jelentését.

A tudatalattink nem foglalkozik garázsokkal, pénzügyi gondokkal, az érdekli, hogy miként kerülhetünk harmóniába önmagunkkal és a világgal. Hiába ragaszkodnánk mindenáron egy tárgyi dologhoz, ha legbelül tudjuk, ez hosszú távú stresszhez vezet, nem a kiegyensúlyozott, boldog élethez. Ilyen esetben arra fog figyelmeztetni álmunk, hogy eresszük azt el. Ez rövid távon általában szomorúságot okoz, és talán csak hónapok, évek múlva jövünk rá, hogy milyen jól tettük.

Önnél kétféle álom jelentkezett. Az első a napi eseményeket feldolgozó álom volt. Ebben is látszik, nagyon szeretné tudni, mit tegyen, de egyelőre fogalma sincs, hogyan döntsön a garázzsal kapcsolatban. Erre főként a teleírt papírlap utal, amin nem tudja elolvasni a szavakat. Az álomban megjelenő és elolvasható írás ugyanis mindig fontos üzeneteket tartalmaz, amit jó, ha megfogadunk. Önnél pont ez az iránymutatás hiányzott. Mellette megjelent még az adott épület, ami most lefoglalja gondolatait, valamint a hatalmas kétségbeesés is, ami már üvöltés formájában tört ki önből.

A második álmában már figyelmeztetés is volt, viszont nem arra vonatkozólag, hogy mit tegyen, hanem arra, hogy miként fogja érezni magát akkor, ha nem engedi el ezt a nyomasztó gondot. Ez nem arra utal, hogy adjon fel mindent, és hagyja, hogy elvegyék a garázsát, hanem arra, hogy ha valamiért úgy alakul, hogy le kell mondania róla, akkor próbálja meg könnyebben elengedni a veszteséget.

És egy másik felhívás is volt benne, ami sokkal fontosabb, mint egy épület: a férje lelki állapota. Ez az álma úgy kezdődik, hogy egy dombon áll, ahonnan belátja a környéket. Ez azt szimbolizálja, hogy most eldöntheti, merre induljon. Többféle lehetőség közül is választhat: a házak és a fák a hagyományos értékeket, a nyugalmat és a harmonikus családi életet jelképezik. A mező a távlati lehetőségeket mutatja, a sírhely pedig azt, hogy valami végleg lezárul és véget ér az életében (ez nem haláleset, hanem egy folyamatos esemény vagy tárgy elvesztése).

A választás csak önön fog múlni, de meg fogja találni a megfelelő választ. A legfontosabb üzenet második álmában, hogy figyelje meg párja lelki állapotát. Mint írta, őt is megviselik az események, de lehet, hogy jobban, mint azt mutatja. Valószínűleg nagyon lefoglalja önöket ez a probléma, de időnkét próbáljanak kiszakadni egy kicsit belőle, hogy feltöltődjenek egymás társaságában. Így könnyebben megküzdenek majd a problémával, és könnyebben eldönthetik, mitévők legyenek.