Sztár

Édesanyjáról mesélt Tatár Csilla: „Nem élhettünk nagy lábon, megtanított spórolni”

A műsorvezető édesanyja azt sem szereti, ha fotózzák, fogalma sincs, lánya honnan örökölte a szereplési vágyat.

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arról kérdeztük a műsorvezetőt, hogy mit csinál másképp, vagy éppen ugyanúgy, mint az édesanyja, Zsuzsanna.

Lakótelepről kertes házba

„Amikor anyukám fiatalasszony volt, a kispesti lakótelepen laktunk egy másfél szobás lakásban, a szüleim fizetéséből nem telt luxusdolgokra.”

„Klasszikus finom nő”

„Anyának hosszú haja volt és csivitelős hangja. Ő a klasszikus, nagyon finom nő-vonalat képviseli, én sokkal fiúsabb és határozottabb vagyok, ami szerintem a munkámnak is köszönhető, hiszen többnyire férfiakkal dolgozom, és nem árt, ha az ember ebben a szakmában nő létére egy kicsit keményebb, mert különben „megeszik” a férfikollégák.”

Nem szeret szerepelni

„Anyukámnak fogalma sincs, hogy honnan örökölhettem a szereplési vágyat, és miért akartam televíziós lenni. Ő ugyanis még fotózkodni sem szeret, nemhogy nagy nyilvánosság előtt beszélni. Világéletében
visszahúzódó típus volt.”

Két gyereke született

„Amikor anyukám 29 éves volt, már férjnél volt, és éppen gyesen volt otthon az öcsémmel, én pedig óvodába jártam.”

„Precíz listát vezetett”

„Beosztó volt, mivel nem élhettünk nagylábon. Precíz listát vezetett a család bevételeiről és kiadásairól. Egy füzetben vezette, hogy az adott hónapban mennyit költöttünk ételre, ruházkodásra és közüzemi számlákra. Ő tanított meg spórolni: én is bevásárlólistát készítek, és mindennek megnézem az árát. Miért is venném meg a csirkemellet drágábban, ha egy másik üzletben olcsóbban is megkapom?”

A számtan bűvöletében él

„Jó érzeke volt a számtanhoz. Régebben könyvelőként dolgozott, most könyvvizsgáló. Az egész családom a számok bűvöletében él, csak én lettem humán beállítottságú. Édesanyám azt szerette volna, ha folytatom a hivatását, ezért közgazdasági szakközépiskolába jártam. Bevallom, semmi érzékem nem volt a matekhoz, az irodalom jobban érdekelt. A diplomámat már kommunikáció szakon szereztem meg, mert gyerekkorom óta csakis riporterként tudtam elképzelni a jövőmet.”

Fotó: tv2